About Laura

You may say I`m a DREAMER

Fantasie, creativiteit, illustraties laten maken, kunst verkopen, kunst maken, schilderijen, tekeningen kopen, gifts, kaarten, kadeaus, huis, theartistry, kunst, Laura van Gaalen

Wie ben ik? Mijn naam is Laura van Gaalen en ik ben een dromer.

Als klein meisje was ik gefascineerd door theater, museums en films. Deze plekken brachten je naar een andere tijd of wereld. Ik deed in mijn vrije tijd niets anders dan schilderen en figuren knutselen uit papier of klei. Maar tekenen was mijn grootste passie. Hiermee kan ik mezelf uitdrukken en verhalen en ideeën tot leven laten komen.

In 2009 ging ik naar de MBO Theaterschool in Rotterdam, waar ik theater vormgeving ging studeren. Tijdens deze studie liep ik stage bij de poppentheater maker Max Verstappen. Daar leerde ik zijn manier van (theater) poppen en sculpturen maken, waarvan ik mijn eigen manier van poppen maken heb ontwikkeld. Nog op de dag van vandaag zijn we goede vrienden en werk ik af en toe nog steeds met hem samen met zijn projecten.

Beweging is mijn grootste fascinatie. Altijd probeer ik een levendig karakter neer te zetten. Het was de bal scene van de Disney film “Beauy and the Beast”die de aanleiding was voor mijn interesse in beweging. Deze fascinatie was de reden dat ik naar de kunstacademie AKV St. Joost ging om animatie te studeren. Met animatie kon ik mijn tekeningen en karakters echt tot leven laten komen. Tijdens deze vier jarige studie, maakte ik kennis met verschillende animatie technieken zoals: 2D (traditionele) animatie, Stopmotion, Cut-Out animatie en 3D.

In het afstudeer jaar volgde ik de Minor Art, Cultuur en Onderzoek op de Fontys Hogelschool van de Kunsten in Tilburg. Door deze minor leerde ik meer “Out of the Box” denken en werkte met studenten uit verschillende (niet artistieke) studies. Op deze minor volgde ik ook een cursus “Creative Writing”, waar ik leerde mijn ideeën en verhalen in woorden op papier te zetten.

Het was in deze cursus waar ik mijn animatie afstudeer film “This Heart of Mime” schreef en ontwikkelde.

Na de Minor liep in stage bij het animatie bedrijf Animation Works van Arjan Wilschut. Hij was gespecialiseerd in 2D animatie waar ik me in wilde specialiseren. Ik assisteerde hem met animatie opdrachten voor de Malmberg company, McDonalds en Wageningen Universiteit.

In 2017 behaalde ik mijn Bachelor Degree in animatie.

Rapunzel-on-a-travel

Na mijn afstuderen ging, met al mijn bagage die ik had, naar Rekelproducties in Utrecht om meer ervaring op te doen op animatie gebied. Het was een Audiovisueel communicatie studio waar ik een leerwerkplek deed. Ik hielp mee met animatie projecten en maakte voor hun bedrijf een korte promotie video en een Header voor de Facebookpagina.

Kort na deze leerwerkplek ging is solliciteren bij de animatie studio Submarine in Amsterdam. Daar werk ik mee aan hun serie UNDONE, geregisseerd door Hisko Hulsing.

Mijn ambities? Dat is om te werken in een animatie studio en deel uit te maken van het creëren van films en het vertellen van verhalen. Maar naast dat wil ik ook verder gaan met het maken van mijn eigen kunst. Dit is waarom mijn zus en ik een eigen bedrijf genaamd “The Artritis” zijn opgestart. Bij ons kunnen mensen een animatie, illustratie, sculptuur of schilderij, you name it, laten maken. Wij willen het mogelijk maken om elk idee een realiteit te maken, je eigen custom made werkstuk.

Grote ideeen? Ik hou wel van een uitdaging?

Vaardigheden: Photoshop, AfterEffects, PowerDirector, Premiere, Gimp, Audacity, Toonboom Harmony, Stopmotion, Tvpaint, 2D animation, Cut- Out animation, Beeldhouden, Illustrator, Schilderen, Illustreren.

Small Gallery