ymke van Gaalen, Animation, The Artistry

Mijn naam is Ymke van Gaalen en samen met mijn zus woon ik in de wereldstad Rotterdam.
Als klein meisje, groeide ik op in een creatief familiemilieu van muziek, theater en schilders. Ik was dol op schilderen, schreef korte verhalen en was altijd bezig met hoe ik die verhalen en beelden in mijn hoofd tot leven kon brengen.

Een van mijn “Inspiratiegidsen” uit het verleden is Charlie Chaplin, die op een briljante wijze met beeld vol emotie een verhaal kon vertellen.
Maar de films: The Prince of Egypt, Bambi and Peter Pan hadden ook een grote invloed op mij. De prachtige achtergronden en de manier waarop het verhaal verteld werd, fascineerde mij.
En Peter Pan?…. Die draagt voor mij persoonlijk een boodschap in zich, over wat mijn vader nog altijd tegen mij zegt: “Verlies nooit het kindzijn”. Want dan verlies je de doorgang naar de fantasie.

Na de opleiding Vormgeving op de Theaterschool, studeerde ik animatie op het AKV. St. Joost in Breda, waar ik in 2017 mijn Bachelor haalde.
Ik ben gespecialiseerd in 2D Cut- out en traditioneel teken animatie, schilderen van achtergronden, en storytelling.  Mijn stijl varieert van gedetailleerd tot gestileerd, van kleurrijk tot zwart wit. Maar ik blijf altijd experimenteren en nieuwe mogelijkeheden uitproberen om mijn horizon te verbreden.

Mijn software kennis zit in:
Photoshop CC, After Effects CC, Premiere Pro CC, Tv- Paint, Toon Boom Harmony, Audacity, Power Director, Gimp.

Andere kwaliteiten:
Schilderen in acryl en olieverf. Een idee visualiseren, het totale overzicht houden.

Small Gallery