Illustratie | Infographic laten maken

The Artistry heeft verschillende stijlkeuzes en mogelijkheden voor het maken van illustraties.
Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. En daar geloven wij sterk in. Met illustraties kan je, je verhaal duidelijker maken en jouw eigen persoonlijkheid laten zien.
En wees eerlijk: Een kleurrijke illustratie is veel mooier om naar te kijken dan wanneer je alleen een saaie lap tekst voor je hebt, toch?

animation, illustration, animatie, illustratie, illustratie laten maken, animatie laten maken, illustrate, draw, tekenen, potlood, maken

Waarom een illustratie of motion graphic?

Maar een illustratie….., wat is dat eigenlijk?

Einstein, zwart wit, cartoon, e=mc2

Om een tekst begrijpelijker te maken wordt er vaak gebruik gemaakt van illustraties.
Het zijn tekeningen die jouw boodschap op een interessante manier ondersteunen. Dit kan met één of juist meerdere illustraties.
Illustraties kunnen in verschillende vormen worden ingezet. Het kan worden gebruikt voor het opmaken van een boek of poster. Maar je kan ook een infographic laten maken.
Een Infographic is een illustratievorm die wordt gebruikt om de werking van een product, bedrijf of dienst, in één oogopslag duidelijk te maken, zonder ingewikkelde en lange teksten.

Het mooie van een illustratie is, dat het zowel offline als online kan worden ingezet.
Denk bij offline bijvoorbeeld aan printwerk zoals: handleidingen, visitekaartjes, flyers en zelfs voor op T-shirts. Heb je het over online? Dan kun je denken aan de vormgeving of content voor op websites, social media en blogs.
Illustraties zijn dus een geweldige tool om op te vallen, je verhaal te ondersteunen, en om mensen makkelijker de informatie in zich op te laten nemen.
Wij zijn gespecialiseerd in zowel analoog (handgetekend op papier) als digitaal illustratiewerk. Alles is bij ons mogelijk.

Doordat je bij ons het design en kleur zelf kunt bepalen, straalt de illustratie of infographic
volledig jouw eigen persoonlijkheid uit. Zo ben jij als bedrijf herkenbaar voor je doelgroep
in de massa.

Dus, wil jij op een boeiende en heldere manier informatie of een boodschap overbrengen?
Dan is een kleurrijke illustratie zeker wat voor jou!

Welke vorm past het beste bij mijn boodschap?

Illustratie
Een illustratie is meestal een visuele tekening, die toelichting geeft bij een beschrijving, een verhaal of presentatie.
De illustratie beeldt een fragment of sfeer uit waardoor de lijn van een verhaal zichtbaar wordt voor de lezer. Een illustratie heeft een visuele uitleg of verduidelijking als doel.

Voorbeelden waarin illustraties voor worden toegepast zijn (kinder)boeken en wetenschappelijke onderwerpen die, worden opgehelderd.
Een illustratie kan ook op zichzelf staan. Het kan zowel een verhaal vanuit zichzelf vertellen, als een verhaal buiten zichzelf ondersteunen.
Maar het kan ook perfect als vormgeving worden gebruikt. Denk hierbij aan Mock-ups (een prototype van een product of ontwerp), content voor websites, logo’s en headers (de bovenkant van een website).

Infographic
Infographics zijn puur om (ingewikkelde) informatie van objecten, diensten en/of bedrijven op een grafische manier weer te geven. Vaak worden deze tekeningen gecombineerd met tekst.
Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld: een diagram, een kaart, grafieken, borden of een instructieve tekening. Een infographic is dus echt voor het geven van inzicht, die wij in een andere vorm lastig zouden begrijpen.

Dus wil je een beeld, dat de lijn of sfeer in je verhaal accentueert, dan is een illustratie daar geschikt voor.
Maar wil je meer complexe informatie uitleggen, zoals de werking van een product of bedrijf. Dan is het beter om hiervoor een infographic te gebruiken.

Bij The Artistry is het mogelijk om illustraties/ infographics te laten maken in combinatie met animatie.
Hierdoor krijgt je boodschap meer dementie. Dus, als je echt niet tussen de twee kunt kiezen, waarom dan niet allebei?

animatiestijlen, animatie laten maken, illustratie laten maken, keuze, gifjes, animatiekeuze, mogelijkheden, 2d animatie zelf makenillustratiestijlen, illustratie laten maken, illustratie laten maken, keuze, gifjes, illustratiekeuze, mogelijkheden, 2d, zelf maken

Interesse gekregen in een illustratie? Super!

Delfshaven, Rotterdam, prent, schepen, Pilgrims, illustratie laten maken, geschiedenis, cartoon, kaart maken, karakterdesigns, humor, kaarten laten maken, poster, koffie, mokka, awake, cadeaushop, giftshop Rotterdam, thee, suiker, kleur, quotes

Het begint met het “Koffie babbeltje”.
Via de e-mail, telefoon, Skype, of gewoon gezellig “Face to Face”, maken we een afspraak voor een gesprek om elkaar te leren kennen. Elk idee is bij ons welkom, brand los!
Tijdens een kopje koffie of thee, luisteren we naar jouw verhaal en ideeën.
We bespreken ook: stijl, kleur, formaat, deadline en prijs.

Heb je zelf nog geen concrete plannen of je weet niet waar je moet beginnen? Dan helpen wij jou graag een handje.
The Artistry geeft jou keuze in verschillende voorbeeldstijlen, die wij op jouw wensen kunnen aanpassen.

Uit welke mogelijkheden kun je bij ons kiezen?

Onze stijlen bestaan uit:
Eenvoudig/ Cartoon stijl en Uitgebreid.
Al deze stijlen kunnen gepersonaliseerd worden naar jouw wensen.

 • Eenvoudig/ cartoon stijl:
  Bij deze stijlkeuze kun je denken aan abstracte, eenvoudig uitgewerkte figuren met één of meerdere basiskleuren aan de hand van jouw logo of bedrijfsvormgeving.
  Ook is er de mogelijkheid om kleuraccenten toe te passen. Dit geldt hetzelfde voor de omgevingen.
 • Uitgebreid:
  In deze stijl heb je veel meer mogelijkheden in kleur en details in de tekeningen. Hetzelfde geldt voor de omgevingen.  Het is ook mogelijk om zowel deze beide stijlen te combineren of met een volledig nieuwe stijl te komen.
 • Custom:
  Wil je een “echte” unieke stijl? Dat kan!
  Bij het maken van een eigen custom stijl is alles mogelijk. Op basis van jouw logo of brand maken we 3 voorstellen waaruit je kan kiezen.
  Het is ook mogelijk om voorstellen te combineren. Een custom illustratie is perfect als je echt een eigen stijl wilt hebben, dat alleen voor jou
  bedrijf gebruikt kan worden.

Zet het op papier

Op basis van jouw logo of wensen maken we 3 tot 5 voorstellen om uit te kiezen. Lekker veel keuze.
Deze bespreken we met je, waarna er eventuele aanpassingen of combinaties kunnen worden gemaakt. Omdat het jouw illustratie is, willen wij dat je zoveel mogelijk betrokken bent tijdens het maakproces.

Dus we houden je graag op de hoogte.
Binnen drie tot vijf dagen sturen wij de ontwerpen door, waarop je jouw inbreng kunt geven.
Nog aanmerkingen? Dan wordt de illustratie aangepast.

Laura van Gaalen Artistry
animation, illustration, animatie, illustratie, illustratie laten maken, animatie laten maken, handen, design, ontwerp, ontwerpen, tekenen, draw, tekentafel, drawingtable

Maak het realiteit

Tijd voor ons om de het gereedschap uit de kast te halen en de schetsen uit te werken!
Ook hier houden we je zoveel mogelijk op de hoogte. De uitgewerkte illustratie(s) laten we aan je zien en geven je de mogelijkheid om jouw inbreng te kunnen geven.
Vervolgens passen wij deze (indien nodig) aan en sturen je een nieuwe versie van de illustratie op.

Helemaal tevreden? Heb je geen aanmerkingen meer? Dan sturen wij de uiteindelijke illustratie naar je op.

Is het mogelijk je eigen voorbeelden, inspiratie of schetsen te gebruiken?

Natuurlijk is dat mogelijk. Daar worden wij juist heel blij van. Wij vinden het altijd fijn inspiratie van je te krijgen. Zo krijgen wij meteen een goed idee over wat je in gedachten hebt.
Ook kan dit leiden tot mooie inspiraties en combinaties.

Waarom kiezen voor The Artistry?

Bij ons staat de klant echt op nummer één en wij willen samen met jou een mooi product maken. Je blijft bij ons altijd betrokken. Vanaf het allereerste gesprek, tot aan het eindresultaat. Zo kan jij echt zeggen dat het jouw animatie is en er net als wij trots op zijn.
Wij maken animaties en illustraties voor (startende) ondernemers (klein & groot).
En ongeacht welk budget, wij gaan altijd voor 100 procent kwaliteit.

Een illustratie, hoeveel kost dat?

In vergelijking met het maken van een animatie is een illustratie of infographic goedkoper.
Dit komt omdat hier geen bewegende beelden of muziek en geluiden aan te pas komen en daardoor sneller klaar is.
Wel hangt de prijs sterk af van verschillende factoren:
Wat is bijvoorbeeld de stijl en de complexiteit van een illustratie? Wat is het formaat? Want een sticker is goedkoper dan een reclamebord. Moeten wij het voor je printen of wil je het liever zelf doen? Is het in kleur of zwart wit?

We kunnen je wel een indicatie geven van de mogelijke kosten voor een illustratie.
Daarom gaan wij van te voren, onder het genot van een bakkie, in gesprek met de klant om deze punten te bespreken en zo tot een duidelijke prijs te komen.

Prijs ,Cadeauwinkel, cadeau, cadeauwinkel, winkel, muntje, handmade, schilderijen, relatiegeschenken, posters, goede prijs, kalenders, custom, handgemaakt, milieubewust, verantwoord,Rotterdam
Offerte