Nieuwe tijden

Ja we zullen deze tijd niet snel vergeten. Toen het COVID-19 virus in maart 2020 zijn intreden deed, werd de wereld compleet op zijn kop gezet. Het virus was de aankondiging voor een grote verandering. Er gebeurde zoveel. Bedrijven dicht, mensen moesten zoveel mogelijk thuis blijven en de ziekenhuizen draaiden overuren. Een bizarre periode, dat zeker. In deze blog willen wij graag vertellen over onze ervaringen gedurende deze tijd. Hoe hebben wij dit beleefd met The Artistry? En wat zijn onze tips?

We waren er klaar voor!

Als jonge onderneming is het natuurlijk super spannend om aan de slag te gaan. Het is hard werken, maar we doen het met passie en drive. Vanaf Maart/April wilden we in Rotterdam een winkeltje openen in het Historische Delfshaven. Daar zouden we naast onze animatie en illustratie diensten, ook onze eigen artwork en relatiegeschenken verkopen. We hadden alles uitgezocht en de nodige voorbereidingen gedaan. Het winkeltje wilden we gebruiken als test om te zien of het werk dat wij maakten, de mensen aansprak. Tijdens markt-evenementen waren er al positieve reacties geweest. Tijdens de rustige winter dagen werkten we aan het maken van content en het opfrissen van onze website en logo.  Ook maakten we plannen voor het mee doen met grote markten. In Rotterdam zou het evenement Ketels aan de Kade worden georganiseerd en het Kunst Weekend in Leiden. Toen het prachtige lenteweer kwam in het Historisch Delfshaven, stonden we helemaal klaar voor.  We keken er met veel enthousiasme en spanning naar uit. Laat maar komen!

En toen, op 27 februari, werd bekend gemaakt dat het coronavirus ook in Nederland was gekomen. Al snel volgde er strenge maatregelen met alle gevolgen van dien. Evenementen werden afgelast, kappers, scholen, cafés en niet cruciale winkels moesten sluiten. En dus ook ons winkeltje.   Het was echt, heel zacht uigedrukt, balen, balen balen!

The artistry, blog, corona, COVID19, illustratie laten maken, animatie laten maken, gifjes, infographic, tweeling, ondernemen, ondernemers, creatief, steun, video, illustration, animation

Wat voor impact had het voor ons?

Tja, we zagen het zeker even somber in. Alles wat we met het winkeltje wilden doen was nu helemaal van de baan. Ook nadat winkels weer open mochten, was er weinig leven in Delfshaven. Mensen werden nog altijd geadviseerd om thuis te blijven en toeristen bleven weg. Ook wisten we niet hoelang dit allemaal zou duren. Het enige wat doorging was de huur. Hoe lang zouden we de huur nog volhouden? Het was een investering dat op dit moment voor ons zinloos was om door te laten lopen. Uiteindelijk kwamen we na een lange wandeling, tot het besluit te stoppen met de winkel. Met een dubbel gevoel hadden we het huurcontract verbroken en de sleutel ingeleverd. Het was heel jammer dat we de winkel niet vollop konden uitproberen. Gelukkig konden we wel ons animatie en illustratiewerk voortzetten. Ons kantoor kon overal zijn. Maar we merkten wel dat potentiele klanten zich terug trokken door het virus. Ze stelden het uit of zette de opdracht stop. Er was veel minder werk.

Actie is de key!

Ondanks die tegenslagen hebben we niet stilgezeten of blijven huilen in een hoekje. Nee, wij zijn op een andere manier door gegaan! Geen fysieke winkel? Dan proberen we het toch gewoon online. Dat waren we toch al van plan om te doen. Niet bij de pakken neer zitten, dat is echt belangrijk! Niet stoppen, ga door en wees gedreven en creatief.

Communicatie is inspiratieuitleganimatie, animaties, animatie laten maken, social media, website, content, the artistry, bloemen, redjeboeketje, boeket

Zeker nu is communicatie heel belangrijk. In deze tijden van corona is het niet alleen spannend voor ons of voor jou, maar ook voor andere ondernemers. We hebben het geluk dat we in het digitale tijdperk leven. In contact komen met andere ondernemers via social media is zo makkelijk. En dat is precies dat wij hebben gedaan.

We zijn gaan contacten met mede ondernemers op verschillende platforms en groepen. Daar gevoelens, tips en ervaringen met elkaar gedeeld. Misschien denk je: ja maar een beetje praten over je gevoelens? Wat helpt dat? Nou, dat helpt zeker! Je leert niet alleen van elkaars ervaringen, maar je verbreed ook je netwerk en waarbij soms ineens een opdracht uit komt.
Dat is precies wat er bij ons gebeurdemn.  We kregen een opdracht van een initiatief genaamd ‘’Red je Boeketje’’ om een animatie voor hun te maken. Zij wilde namelijk de bloemenbranche, eenzame ouderen en bezorgers helpen tijdens corona. Het was een succes en in ruil daarvoor maakten zij ook reclame voor ons. Zo hebben we als ondernemers onder elkaar geholpen. En zo begon het langzaam steeds beter te gaan met opdrachten. Tuurlijk, eerst heb je opdrachten op vrijwilligersbasis. Maar daarna veranderden deze naar betaalde opdrachten. Door dus te praten met andere ondernemers, hebben we  op die manier nieuwe mensen ontmoet en samenwerkingen gekregen.

Van off naar online

Nu we afstand van elkaar moeten houden en we in winkels heel voorzichtig moeten zijn, zagen wij dat steeds meer ondernemingen hun producten en diensten naar het internet verplaatsten. En dat leverde ons iets meer werk op. Animatie is natuurlijk een perfecte tool om online je product of dienst te laten zien. Je kunt je doelgroep breder bereiken via verschillende kanalen en zelfs nieuwe klanten krijgen.

 

Blijf dillustratie, illustratie laten maken, life coaching, the artistry, kleurrijke, tekeningenoorgaan

Ook wij hadden wel eens periodes er bijna niets te doen was. Wat dan? Ons advies: Blijf bezig!
Gebruik voor inspiratie of karweitjes te doen waar je nooit aan toe kwam. En daarmee bedoel ik niet alleen je huis of tuin verbouwen.

  • Kijk eens met een kritische en frisse blik naar je doelen en kansen. Waar zitten de verbeterpunten? Wat voor creatieve ideeën kun je bedenken.
  • Je website een make- over geven. Geef het een nieuwe huisstijl.
  • Ga inspiratie op doen door te praten met mede- ondernemers, je klanten of de mensen in je buurt.
  • Wandel of bewegen. De hele tijd staren naar je telefoon of je computerscherm heeft ook geen zin. Wandelen is echt perfect om je hoofd leeg te maken. Het blaast letterlijk al die spinnenwebben en stof van dat thuisblijven uit je hoofd.

Kun je niet wandelen? Dan is bij het raam of buiten de deur zitten ook prima, hoor. Als je maar iets anders doet om je gedachtes even de vrije loop te geven. Want daaruit komen de meeste ideeën en inspiratie boosts.