Uitleganimaties. Waarom zou je ervoor kiezen?

Er zit veel werk achter boeiende uitleganimaties. Het bedenken, het uitwerken. Het designen en het animeren zelf. En dan heb je nog de de voice- over en bewerking.
Als klant wil je een mooi resultaat zien. Maar leveren deze video’s wel het goede resultaat op wat je zoekt?

animaties en illustraties, uitleganimaties, website, content, website content, illustratie, animatie, animations, illustrations, gif, theartistry, animatie studio, bedrijven, kleurrijk, website, internet, laptop, afbeeldingen, film, animaties, gezien worden

Uitleganimaties zijn ongetwijfeld de meest gebruikte vorm van marketing op het web.

  • Ze zijn pakkend.
  • Wat voor een betere ROI (Return On Investment) zorgt.

En dat wil je hebben! Laten we eens kijken hoe dat zit. Wat heb je nodig voor een succesvolle online videomarketing?

1. Uitleganimaties zorgen voor meer overtuiging.

Hoe lang kijk jij naar een artikel of een plaatje? 10 of 20 seconden? Vandaag de dag hebben mensen niet het geduld of de tijd om naar lange video’s te kijken. Ze moeten het meteen snappen. Het is dus belangrijk dat jouw verhaal  kort, krachtig en pakkend is. Zodat mensen naar jou toekomen.

Daar komt animatie om de hoek komt kijken. Door binnen 1 minuut jouw bedrijf te laten zien,  zijn ze overtuigender voor het publiek en verhogen ze je ROI. Je kan het zelfs in 30 seconden doen! Dat scheelt nog meer tijd.

2. Geanimeerde video’s laten perfect het karakter van je merk zien.

Hoe meer je merk bekend wordt, hoe beter de kans is dat mensen contact opnemen. En om dit te bereiken, moeten de video’s direct herkenbaar zijn. Maar hoe dan?

Uitleganimaties video’s zijn goed in staat om op een unieke manier jouw merkboodschap uit te lichten. Daardoor krijg je een betere verbinding en herkenning bij jouw specifieke doelgroep. Denk aan het gebruik van:

  • Karakters
  • Kleuren
  • Vormen
  • Objecten

Door een of meerdere van deze punten toe te passen, maak je jouw video persoonlijker. Dit leidt uiteindelijk een goed opgebouwd klantenbestand en een hogere ROI.

3. Uitleganimaties zorgen voor zichtbaarheid.

Het is belangrijk dat je jouw diensten of producten kan verkopen. Want daar gaat het om.

Uitleganimaties doen precies dat:

  • Ze trekken onmiddellijk de aandacht
  • Verhogen de zichtbaarheid van jouw merk/ product
  • Je komt hoog in verschillende zoekmachines te staan.
uitleganimaties, gifjes, bestelling scherm op telefoon

4. Uitlegvideo’s zijn perfect voor Sociale publiciteit

Video’s zijn de meest gedeelde bestanden op sociale media. Door een goeie uitleganimatie te maken, kan je gratis publiciteit van je merk/diensten krijgen. Door regelmatig actief te zijn op deze platforms, kan jouw marketing een snelle boost krijgen!

Elke keer als iemand je animatievideo plaatst of deelt, ontvangt jouw bedrijf waardevolle informatie over zichzelf. En wat mensen interessant vinden.

5. Uitleganimaties zijn toegankelijk en pakkend

Het staat als een huis. Uitleganimaties trekken onmiddellijk de aandacht! Maar hoe zit dat?

Een bezoeker die jouw animatievideo tegenkomt, krijgt een heel ander beeld dan wanneer hij/zij een persoon voor een witte achtergrond een verhaal ziet vertellen. Je houdt de kijker geboeid en zorgt er tegelijktijd voor dat hij/ zij jouw boodschap meekrijgt.
Wanneer je zo’n animatievideo toepast op je website, leidt dit gelijk tot een betere zichtbaarheid en meer bezoekers! Dus, een grotere online aanwezigheid.

Deze aanwezigheid zorgt er op zijn beurt weer voor, dat jouw ROI verbeterd. En bezoekers klanten worden.

6. In animaties zijn (bijna) alle opties mogelijk

Bij gewone video’s zit je vast aan 1 of 2 stijlen. Bij animatievideo’s kun je allerlei kanten op. “The Sky is not the limit.”
In animatie hebben we:

Ook het gebruik van geluid, muziek, camerastandpunten en karakters zijn perfecte extra’s. Ze brengen jouw merk op een unieke en vooral memorabele manier in beeld. Benieuwd naar de voorbeelden? Neem een kijkje in ons portfolio.

Het doel is: Mensen moeten je onthouden. Daardoor komen ze bij je terug. Wat ons bij ons laatste punt brengt.

7. Animaties blijven langer hangen

Onderzoeken hebben laten zien dat visuele informatie veel langer blijven hangen dan tekst. En daarom werken uitleganimaties zo goed.
Door op een boeiende manier (soms ingewikkelde) informatie visueel te laten zien, wordt het beter door de hersenen opgenomen. Zeker als je er nog een beetje humor in stopt. Maar dit is niet alles. Je kan ook een gevoel opwekken. Zo raakt de kijker meer betrokken bij jouw bedrijf.  En is de kans groter dat ze bij jou gaan kopen.

Animatievideo’s zijn dus een geweldige investering voor jouw bedrijf. Meer weten over het maakproces en welke vorm het beste bij jou past?
Wij van The Artistry staan voor je klaar om te helpen bij vragen. Door onze ruime ervaring en brede stijlkeuze, zijn wij in staat om boeiende, betaalbare en gepersonaliseerde uitleganimatie te maken.

Neem contact met ons op via: info@theartistry.nl of kijk op de website voor inspiratie: www.theartistry.nl