Waarom een animatie onmisbaar is?

Wat een animatie is? En waarom zou je een animatie maken?
Met zo’n filmpje kan je kort een product, dienst of hoe iets werkt uitleggen.
We kennen allemaal wel een situatie waarin je iets moet uitleggen. Dat is best een uitdaging, want je kunt niet altijd de juiste woorden vinden. Zeker nu proberen we onze informatie over te brengen via tekst op social media en websites. Maar ja, niet iedereen vindt het lezen van een lange tekst even boeiend. Mensen verliezen sneller de aandacht, waardoor ze uiteindelijk je website verlaten. Animatie kan dit oplossen! Naast dat het de aandacht vasthoudt, heeft een animatie meer voordelen.
In deze video zijn die voordelen kort samengevat:

Lijkt het maken van een animatie iets voor jou? In deze blog geven we wat tips wat er voor nodig is.

De juiste stijl
Bij een uitleganimatie is er veel mogelijk. Het is belangrijk goed na te denken over hoe je, je boodschap in beeld wilt brengen. Kies een stijl die past bij jouw bedrijf en doelgroep. Stel, je bent ondernemer met een hippe kledinglijn. Dan past een frisse en grafische stijl beter, dan als je een technisch bedrijf bent. Het is daarom goed om verschillende ontwerpen te maken om tot de juiste vormgeving te komen.
boek, winkel, rotterdam, Prijs ,Cadeauwinkel, cadeau, cadeauwinkel, winkel, muntje, handmade, schilderijen, relatiegeschenken, posters, goede prijs, kalenders, custom, handgemaakt, milieubewust, verantwoord,Rotterdam, verhaal, persoonlijk, gifts, waardenVertel een verhaal kort en krachtig
Je wilt dat mensen jouw informatie ook begrijpen. Maak daarom gebruik van de juiste verhaalvorm (“Storytelling”).
Ook wordt het voor de kijker interessanter.

Een goede tip: Val niet gelijk met de deur in huis.  Creëer een korte situatie waarom jouw bedrijf belangrijk is. Wat voor problemen los jij op met je product? En hoe? Daardoor kunnen mensen zich herkennen en worden ze sneller nieuwsgierig. En houdt  een animatie kort en bondig. Vaak is 60 of 90 seconden al genoeg. Ook gifjes zijn hier perfect voor.

Muziek en geluid
Bij het maken van een animatie is de vormgeving en uitwerking belangrijk. Maar muziek en geluid draagt 50% bij aan het succes. Het legt nadruk op specifieke plekken waar je wilt dat de kijker zich op richt. Het gebruik van muziek en geluid maakt de animatie af en brengt het tot leven.

Enthousiast geworden om een animatie te laten maken? Wij helpen je graag verder.