Waarom een infographic laten maken?

De eerste vraag die misschien op komt is:… een wat?
Een infographic kan een woord zijn waar je ooit of juist nog nooit van gehoord hebt. Toch is dit een belangrijk communciatiemiddel in het dagelijks leven. Wist je dat de kans veel groter is dat een infographic gelezen/ bekeken wordt? En wist je dat visuele informatie veel vaker op social media wordt gedeeld? In deze blog vertellen we je waarom en welke voordelen een infographic heeft voor jou.

Wat is een infographic?
Het woord zelf verklapt het al. Het is informatie die op een grafische manier wordt verteld. Snap je? ‘’info’’- ‘’graphic’’. Het bestaat vaak uit tekst en afbeeldingen. De tekst wordt minimaal gebruikt waardoor een onderwerp of product op een begrijpbare manier wordt vertelt.
Plus:
zoals je kunt zien in het voorbeeld hieronder, maakt het je verhaal opvallender en interessanter om te bekijken.

nfographic? infographic laten maken, een animatie laten maken, stap voor stap, gifjes maken, content, blog, The Artistry, creative, informatief, illustratief, wat is een infographic, wanneer gebruik je een infographic, infographic, informatie, sexy, color, design, eyecatchy

Een betere manier van communiceren
Als je een kleurrijke infographic naast een gewone folder met een lap tekst legt, dan wint de infographic. Dit komt doordat het onze aandacht trekt. En dat is precies wat je wilt. Belangrijk is wel: De beelden moeten meer doen dan alleen de aandacht van de kijker trekken. Ze moeten ons ook helpen de inhoud van het verhaal te snappen én te onthouden.

Begrijpelijk en sexy
Jouw diensten of informatie is het waard om verteld te worden. Maar veel mensen hebben geen tijd of zin om lange teksten door te nemen. Infographics geven een snel overzicht van een bepaald onderwerp en vatten onderzoeksresultaten samen.
Je kent dat wel: Saaie presentaties waar je verhaal verdwijnt in een zee van slechte dia’s of lange teksten. Niet bepaald boeiend om naar te kijken. Een Infographic is hiervoor een perfecte oplossing.
Ik
noem een infographic ook wel een ‘’Infograph-chick’’. En wat bedoel ik daar mee? Met een goed design, kleuren en lettertype maak je jouw informatie aantrekkelijk om naar te kijken. Hierdoor hou je de aandacht vast, is je informatie makkelijk te begrijpen en blijft het beter hangen. Sexy en leerzaam.

Online en Offline
Is een infographic alleen digitaal te gebruiken? Nee. Dat is het mooie juist. Je kunt het zowel online als offline inzetten. Je kunt ze op blogs, websites en andere social Media zetten. Maar je kunt er ook prima posters, flyers, kaarten, banners en borden van maken. Hierdoor vergroot je jouw publieksbereik en naamsbekendheid.

Het is soms lastig je verhaal onder woorden te brengen en daarom is een infographic zo handig.
Overtuigd geraakt? Misschien is een infographic wel iets voor jouw om te laten maken.