Wat is een GIF? En waarom Gif’s gebruiken?

Een “Graphic Interchange Format” is een kort filmpje dat zich eindeloos herhaalt.  Het doet veel aan een animatie denken, maar er zitten zeker wat verschillen tussen de twee vormen.

De twee grootste verschillen zijn vooral deze:

  • Een gifje speelt automatisch en oneindig af.
  • De bestanden zijn veel kleiner waardoor je ze makkelijk op social media kunt gebruiken.
  • Geen geluid of muziek.

Ze kunnen in allerlei vormen komen: Ze kunnen getekend zijn. Maar ook uit een foto, een stukje video of een bewegende tekst bestaan.
Gifjes worden vaak ingezet om op een interessante manier een gevoel, een nieuwtje of om een event te laten zien. Zie hier voorbeelden

Zeg nou zelf: Het is toch veel leuker om een eigen karakteristiek bewegende illustratie te sturen dan alleen de tekst: “bedankt”.

Waarom gif’s gebruiken?

Een gifje is net als een illustratie een perfecte tool om lucht te geven tussen lange teksten of presentaties. Ook zorgt het ervoor dat de boodschap beter blijft hangen. Waarom? Omdat mensen visueel zijn ingesteld. Beelden worden veel sneller door de hersenen opgepakt dan woorden. Gifjes zijn vooral op de socials heel populair.  Ze zorgen namelijk voor veel meer betrokkenheid en reacties. En dat is wat je als ondernemer wilt bereiken.

“Straal jouw persoonlijkheid uit”

Flow, Magazine, the artistry, animations, creativity, painter, bobross, magazine, happy, lifestyle, animatie laten maken

Hoe kan ik Gifjes inzetten?

Over het algemeen worden ze veel op social media gebruikt. Denk maar aan Twitter of WhatsApp.
Maar Gifjes worden nu ook veel ingezet voor promotie en reclame. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Met behulp van gifjes kan je jouw (nieuwe) boodschap of product op een interessante en memorabele manier laten zien. Zo kan je meer context geven op je bericht. En wat dacht je van korte instructievideo’s of dat je mensen een kijkje laat nemen achter de schermen?

Video- advertenties zijn over het algemeen heel duur. Juist met een gifje waar je al jouw highlights en voordelen laat zien, zorgt voor hetzelfde effect.De mogelijkheden zijn dus bijna eindeloos.

jimmy's popcorn, gifjes, gif, gif laten maken, animaties ,animatie laten maken, content, social media, instagram, giphy
nacho's, jimmy's popcorn, gifjes, gif laten maken, social media, content The Artistry, illustratie laten maken. Animaties maken

Waar kan ik een eigen gif maken?

Je hebt verschillende platforms waar je Gifjes kunt vinden. Je hebt wel de kans dat meerdere mensen dezelfde afbeelding gebruiken.
Het maken van een eigen gif straalt daarom toch veel meer creativiteit en persoonlijkheid uit.

Samen met jou gaan wij aan de slag om te kijken welke vorm er het beste bij jou past.